Geniet zo lang mogelijk van je bloemen: 7 tips!

Geniet zo lang mogelijk van je bloemen: 7 tips!

Zo voelen je bloemen zich zo lang mogelijk lekker

Iedereen wil natuurlijk zo lang mogelijk van zijn bloemen genieten. Maar moet je nu de steel recht afsnijden of schuin? Moet er suiker in het water of bloemenvoeding? Zo zijn er tal van vragen en antwoorden als het gaat om de verzorging van bloemen. Een eenduidig antwoord is er niet, want er zijn altijd bloemen die een speciale verzorging vereisen, maar dat wordt dan verteld bij het verkooppunt. Over het algemeen kun je onderstaande zeven stappen aanhouden om ervoor te zorgen dat je bloemen in optima forma in je vaas staan. En blijven staan.

1. Kies de juiste bloemen

Kies bloemen met veel nieuwe en frisse knoppen. Het is bijzonder te aanschouwen wat iedere knop brengt zodra ze thuis in de vaas staan. En zo zie je het hele proces: van het moment dat ze uitkomen tot ze verwelken. Bijzonder!

2. Maak je vaas goed schoon:

Bacteriën zijn funest voor je bloemen, dus zorg ervoor dat je vaas helemaal schoon is voordat je deze gebruikt. Bacteriën blokkeren de stengel en voorkomen zo de absorptie van water. Dit kan ertoe leiden dat de bloemen verwelken. Ook is dit vaak de oorzaak van doorweekte en slijmerige stelen. Yak!

3. Bloemenvoeding:

Vul de vaas met schoon water en voeg snijbloemenvoedsel toe aan het water. Doe dit in de juiste concentratie, zoals voorgeschreven staat op het product.

4. Verwijder de onderste bladeren:

Verwijder alle bladeren die worden ondergedompeld in het water. Dit doe je omdat deze kunnen rotten en ze zorgen voor extra bacteriën in je vaas. En dat wil je natuurlijk niet.

5. Snij de stengels af:

Snij de stengels af (recht of schuin, het mag allebei) met een schoon ontsmet mes of schaar om potentieel contact met bacteriën te minimaliseren. En dan - jawel - is het tijd voor the fun part: schik je bloemen in de vaas!

6. Hou de bloemen koel:

Direct zonlicht en hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de levensduur van bloemen aanzienlijk verkort worden. Vermijd 'hotspots' zoals de keuken of serre of in de buurt van radiatoren. Kies voor een koele en schaduwrijke plek.

7. Zet je bloemen niet in de buurt van fruit:

Hou je bloemen uit de buurt van de fruitschaal. Fruit geeft het hormoon ethyleen af die ervoor zorgt dat bloemen en planten in rap tempo verouderen.

En dan: genieten geblazen!

 

Bron: www.mooiwatbloemendoen.nl

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tips hoe je met seizoensgroenten een duurzaam feestmaal bereidt​

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent één ding: gezelligheid, lekker eten, en ja… ook een goed gevulde kersttafel! Dit jaar gaan we voor een feestmaal met een groene twist: een duurzame kerst met seizoensgroenten.

Lees meer...
15 tuintips voor november

Met deze 15 handige tuintips maak jij jouw tuin helemaal winterklaar in november.

Lees meer...
Waarom zijn inheemse planten in de tuin zo belangrijk?

Ben je ooit door een natuurgebied gewandeld en verbaasd geweest over hoe alles daar zo moeiteloos in elkaar lijkt te passen? De planten, dieren, en zelfs de insecten lijken er een ontspannen samenlevingscontract te hebben afgesloten. Dit komt allemaal dankzij de kracht van inheemse planten! Maar wat maakt deze planten nou zo speciaal, en waarom zouden we ze een plekje in onze tuin moeten geven? Hier zijn alle redenen waarom je tuin schreeuwt om inheemse planten.

Lees meer...
5 Groene herfstactiviteiten voor kinderen

Hier zijn vijf leuke en groene herfstactiviteiten die niet alleen de creativiteit van jouw kinderen prikkelen, maar ook een flinke dosis plezier en avontuur bieden.

Lees meer...