Bloembollen en zaden

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober / november en de zomerbollen in april / mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bak. Een van de bekendste voorjaarsbollen zijn Narcissen. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en hyacinten zijn maar eenjarig. Wel zijn er zogenaamde verwilderingspakketten, dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen zoals blauwe druifjes, narcissen tête-a-tête en minitulpjes.
De zomerbollen, anemonen, dahlia's, gladiolen zijn ook éénjarig, de bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen.


Aan u de keuze! U kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en ze zelf planten, zodat u in de  vroege lente kunt genieten van de uitgekomen Narcissen en blauwe druifjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar het tuincentrum te komen waar wij al bollen op pot verkopen. 

In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels(een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw voortuin een fleurige aanblik geven.
 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Welke planten ondersteunen de biodiversiteit in de tuin?

Een biodiverse tuin is een levendige tuin vol leven. Door de juiste planten te kiezen, help je bijen, vlinders, vogels en andere dieren aan voedsel en schuilplaatsen. Maar welke planten dragen echt bij aan de biodiversiteit? In deze blog ontdek je hoe je jouw tuin aantrekkelijk maakt voor allerlei dieren en welke planten daarbij een belangrijke rol spelen.

Lees meer...
Van zaadje tot salade: tips voor de moestuin!

Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of een beginner met een paar potten op het balkon, een moestuin begint altijd met dat ene kleine zaadje. Wij geven je dé moestuintips, inclusief heerlijk recept.

Lees meer...
Het gebruik van compost: hoe werkt dat nu eigenlijk?

Compost is een waardevolle, natuurlijke bodemverbeteraar die je eenvoudig zelf kunt maken. Maar wat is compost precies, hoe werkt het en waarom is het zo goed voor je tuin? In deze blog duiken we in de wereld van composteren en leer je hoe je zelf aan de slag kunt gaan met dit zwarte goud voor je planten!

Lees meer...