Medinilla Magnifica

Medinilla Magnifica

De naam alleen zegt al genoeg. Deze plant is groots. Tijdens de bloei, die maanden lang duurt, draagt deze plant prachtige trossen kleine bloempjes in grote mooie schutbladeren die er als een kelk omheen vouwen. Hierdoor lijken het echt kolossale bloemen. Deze plant is werkelijk indrukwekkend mooi. De vroegere koning Boudewijn van België was een ware liefhebber en kweekte ze dan ook zelf in de koninklijke serres. De Medinilla verfraaide dan ook het bankbiljet van 10.000 Belgische Franken.

Deze plant wordt veelal gezien als een moeilijke plant, maar laat u hier niet door afschrikken. De Medinilla Magnifica vraagt zeker niet veel. Het is een tropische plant, dus licht en luchtvochtigheid zijn twee belangrijke punten waarop gelet moet worden. Houd de luchtvochtigheid op 60% of hoger, er zal anders bladverlies optreden. Nevel de plant regelmatig. Wanneer het op zonlicht aankomt, is er niet zoiets als teveel zonlicht. Let alleen wel op; direct zonlicht in de zomer moet vermeden worden.

Geef hem niet teveel water; één keer per twee weken is echt genoeg. Wanneer de plant dorst heeft, laat hij dat netjes merken door zijn bladeren wat mistroostig te laten hangen, en kunt u hem ruim op tijd water geven. Hierna bloeit hij direct weer op.

Bemest de plant alleen wanneer hij bloeit en wanneer hij verse bladscheuten maakt. Verse bladscheuten maakt de Medinilla Magnifica op de plaats waar eerst een bloem zat. De meststof voor deze plant moet een laag stikstof gehalte hebben. In ons tuincentrum vindt u speciale meststof die eenvoudig te geven is met de gieter.

De Medinilla Magnifica kan een flinke plant worden. Als hij te groot wordt kunt u hem eenvoudig snoeien. Let er bij het snoeien op, dat er minimaal twee bladeren per stengel achterblijven. Een stengel met minder bladeren zal afsterven. Wanneer de Medinilla Magnifica goed verzorgd wordt, heeft u er jarenlang plezier van.

Bron: Bloemenbureau Holland

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

15 tuintips voor april

Heb je ook lentekriebels? Leef je uit in de tuin, op het balkon en terras en ga aan de slag met onze 15 tips om het komende buitenseizoen volop te kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit.

Lees meer...
Welke planten ondersteunen de biodiversiteit in de tuin?

Een biodiverse tuin is een levendige tuin vol leven. Door de juiste planten te kiezen, help je bijen, vlinders, vogels en andere dieren aan voedsel en schuilplaatsen. Maar welke planten dragen echt bij aan de biodiversiteit? In deze blog ontdek je hoe je jouw tuin aantrekkelijk maakt voor allerlei dieren en welke planten daarbij een belangrijke rol spelen.

Lees meer...
Kickstart voor je tuin: composteren en mulchen

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in De Westereen geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...
Van zaadje tot salade: tips voor de moestuin!

Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of een beginner met een paar potten op het balkon, een moestuin begint altijd met dat ene kleine zaadje. Wij geven je dé moestuintips, inclusief heerlijk recept.

Lees meer...