Mollen

Mollenschade heeft meer te doen met schade die wordt toegebracht aan ons netheidssyndroom, want eerlijk is eerlijk een mol doet geen kwaad, hij verruïneert alleen ons gazon. Hij zoekt gewoon z'n kostje wat bestaat uit  ritnaalden, wormen, veenmollen, emelten en nog veel meer van die "enge" beestjes. Vervolgens vreten die "enge" beestjes weer aan onze mooie planten en aan het gazon.

Gelukkig zijn er huismiddeltjes die ervoor kunnen zorgen dat de mollen een andere tuin opzoeken. Helpt dit niet en bent u ten einde raad dan zijn er diverse alternatieven zoals een mollenklem en mollenschrik.

Enkele huismiddeltjes:
- een fles ingraven in de mollengang
- visafval in de mollengang strooien
- laat de gangen vollopen met water, zet de tuinslang erop
- leg mottenballen in de gangen
- plant de bloembol Keizerskroon (Fritilaria imperalis)
- steek zoveel mogelijk stokken in de gangen

Bekijk meer productgroepen in de categorie Plagen in de tuin

Welke planten ondersteunen de biodiversiteit in de tuin?

Een biodiverse tuin is een levendige tuin vol leven. Door de juiste planten te kiezen, help je bijen, vlinders, vogels en andere dieren aan voedsel en schuilplaatsen. Maar welke planten dragen echt bij aan de biodiversiteit? In deze blog ontdek je hoe je jouw tuin aantrekkelijk maakt voor allerlei dieren en welke planten daarbij een belangrijke rol spelen.

Lees meer...
Van zaadje tot salade: tips voor de moestuin!

Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of een beginner met een paar potten op het balkon, een moestuin begint altijd met dat ene kleine zaadje. Wij geven je dé moestuintips, inclusief heerlijk recept.

Lees meer...
Het gebruik van compost: hoe werkt dat nu eigenlijk?

Compost is een waardevolle, natuurlijke bodemverbeteraar die je eenvoudig zelf kunt maken. Maar wat is compost precies, hoe werkt het en waarom is het zo goed voor je tuin? In deze blog duiken we in de wereld van composteren en leer je hoe je zelf aan de slag kunt gaan met dit zwarte goud voor je planten!

Lees meer...